Ziua romanilor de peste tot

Meci prietenesc de Ziua Nationala

Sala Mare a Primariei Iasi a fost locul de intalnire deja traditional al competitiilor sahistice interne di internationale. Astfel, Sambata, 1 Decembrie, Asociatia Judeteana de Sah Iasi impreuna cu Primaria Iasi si CS Politehnica Iasi au organizat un meci simbolic de sah intre romanii de pretutindeni. Au participat copii din Iasi, din orasul infratit Cernauti si din Balti – Republica Moldova. Pentru delegatia din Moldova au fost ceva probleme privind participare deoarece au avut loc alegerile in federatie si toti antrenorii au fost implicati.

Una peste alta evenimentul a fost unul foarte interesant si am aflat cu placere ca sunt multi copii din Balti care sunt indragostiti de Iasi. Au participat la numeroase competitii si spuneau ei ar fi ca a doua lor casa. De fapt aici, in Iasi, au castigat cea mai mare experienta competitionala si unii dintre ei isi doresc sa ajunga la una din scolile sau universitatile de la noi.

De la Cernauti a participat o delegatie numeroasa, cu reprezentarea unui consilier local din Primaria Cernauti fiind intampinat de presedintele de onoare Sorin Iacoban, consilier local al Primariei Iasi.

Dupa trei runde foarte disputate au castigat toti copiii, pentru ca, dincolo de partidele jucate, au putut schimba pareri, s-au bucurat de aceasta reintalnire. Din Iasi au participat: Tiron Andrei, Zubcu Vlad, Muntianu Razvan, Bojoi Cristi, Delia Oloeriu, Boboc Thea, Anton Roxana, Azamfirei Smaranda, Albu George, Radu Daniel, Muntianu Teodora, Paraschiv Calin, Cotruta Alexandru, Leseru Otilia.

Comments

comments

(8 votes, average: 4,50 out of 5)
Încarc...

Comments are closed.