Incepe Iasi OPEN 2014

Incepe Iasi OPEN 2014

Sambata 10 mai se va da startul la cea mai puternica competitie de sah din Romania si din SE Europei: Iasi OPEN 2014. Aproape 400 de sportivi din 25 de tari se vor intrece timp de 9 zile, in capitala Moldovei, pentru premii totale de 25 000 eur, fiind cele mai mari din Romania.
Turneul International de Sah Iasi OPEN este organizat de Asociatia Judeteana de Sah Iasi impreuna cu Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Tehnica GH Asachi din Iasi, Federatia Romana de Sah, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi si CS Politehnica Iasi si cuprinde mai multe actiuni, pe langa concursul propriu zis. Astfel totul va debuta cu conferinta de presa ce se va desfasura in Sala Mare a Primariei Iasi, Joi 08 Mai, incepand cu ora 12, iar Festivitatea de Deschidere va fi la sala de joc, Sala Sporturilor din Iasi, sambata 10 mai incepand cu ora 15.30. Prima mutare va fi realizata de Primarul Municipiului Iasi Gheorghe Nichita la ora 16.00, odata cu prima runda.
Aceasta competitie este cea mai puternica datorita participantilor fiind anuntati 30 de mari maestri internationali si peste 30 de maestri internationali. Vor participa loturile nationale ale Romaniei, mai ales ca, in august, in Norvegia vor reprezenta Romania la Olimpiada de Sah. Printre ei amintim: Corina Peptan – fosta campioana mondiala, marele maestru international Constantin Lupulescu ce are un punctaj ELO de 2660 dar si Irina Bulmaga – mare maestra internationala si Alina L’Ami – mare maestra internationala.
Asadar se anunta o competitie reusita ce va mai cuprinde si alte actiuni atat pentru publicul larg cat si pentru cei de performanta.
Tot acum amintim ca la invitatia presedintelui Federatiei Romane de Sah d-l Sorin Iacoban, Iasul va fi vizitat de Excelenta Sa d-l Kirsan Ilyumzhinov – presedintele Federatiei Mondiale de Sah (FIDE), fost sef de stat, impreuna cu vicepresedintele FIDE Giorgios Makropoulos. Este o onoare pentru orasul nostru de a primi astfel de oaspeti de seama si in aceste zile vor fi discutati la Iasi si pasii urmatori ce trebuie facuti pentru ca sahul sa ajunga materie de studiu in scolile din Romania.
Invitam toti iesenii sa participe, in fiecare zi, incepand cu ora 16.00, in Sala Sporturilor din Iasi, intrarea fiind libera.

Comments

comments

(7 votes, average: 4,43 out of 5)
Încarc...

0 Comments