Curs de instructori la Iasi

Asociatia Judeteana de Sah Iasi in colaborare cu Directia Judeteana de Tineret si Sport Iasi si Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti organizeaza in perioada 13.05.-15.05.2014, un curs, la nivel interjudetean, de formare instructori de sah.
In ultimii ani sahul romanesc s-a dezvoltat puternic facand necesara organizarea unui asemenea curs. Se stie ca in multe tari din lume sahul este obiect de studiu in scoala. Jocul de şah este un mijloc eficient – psihologic, didactic si metodologic – în educarea si dezvoltarea unor capacităţi intelectuale deosebite şi a diferitelor aspecte creative ale individului. S-a dovedit statistic ca toţi copiii care au practicat şahul au avut rezultate mai bune la învăţătură, o memorie vizuală şi de stocare a informaţiilor mai bună şi de asemenea o gândire ordonată, logică, fundamentată şi o rapiditate mai mare in luarea deciziilor bazată pe raţionamente logice, putere de argumentare şi interpretare, independenţă în gândire, credibilitate. Astfel tot mai multi parinti, gradinite, scoli solicita cadre specializate si pregatite pentru initierea copiilor in tainele sahului. Numarul mic de antrenori sau instructori face ca o mare parte din aceasta cerere sa nu poata fi onorata. Acest lucru se intampla in special in mediul rural (sate, comune) sau urban (orase mici).
Un exemplu foarte bun privind dezvoltarea sahului ca sport de masa si performanta este Judetul Iasi unde anual prin Programele « Sahul in Gradinita » si « Sahul in Scoala » aproximativ 4000 copii sunt initiati in tainele sahului. Din pacate numarul instructorilor este foarte mic dar cu acest curs speram sa atragem tinerii specialisti necesari dezvoltarii sahului.

Comments

comments

(8 votes, average: 4,63 out of 5)
Încarc...

Comments are closed.